Specialistische technieken

Naast de klassieke voetverzorging, zoals het behandelen van eelt, kloven, likdoorns, schimmelnagels en ingroeiende nagels ben ik ook bekwaam in het toepassen van onderstaande specialistische technieken. Deze kunnen preventief of bij specifieke klachten ingezet worden.

Nagelbeugel

Het lukt het niet altijd om een ingroeiende nagel op de klassieke manier te verhelpen. Met een op maat gemaakte nagelbeugel kan de nagel in een andere stand gedwongen worden, waardoor deze niet meer ingroeit.

Hoe lang de beugel kan blijven zitten is afhankelijk van de groei van de nagel. Na een periode wordt de nagelbeugel verwijderd en wordt bekeken of de beugel eventueel opnieuw geplaatst moet worden om de oorspronkelijke, juiste vorm van de nagel terug te krijgen. In sommige gevallen is het noodzakelijk deze behandeling enige malen te herhalen als de nagel veel weerstand biedt. Regelmatige controle is noodzakelijk om tot een goed resultaat te komen.

Nagelreparatie

Met deze techniek kunnen teennagels geheel of gedeeltelijk hersteld worden. Schimmelnagels, gescheurde nagels, traumanagels, ontbrekende of te ver weggeknipte nagelhoeken die dreigen in te groeien, kunnen gerepareerd/gecorrigeerd worden met acryl, gel of composiet.  De nagelreparatie is niet enkel een cosmetische verfraaiing, maar begeleid de nagel ook in de groei.

Antidruk door middel van vilt

Met deze antidruktechniek, kunnen pijnlijke drukpunten op en onder de voeten en/of tenen worden ontlast. Het antidrukmiddel is gemaakt van een stuk, op maat geknipt zelfklevend vilt, wat in verschillende diktes en hardheid verkrijgbaar is.